Samisk religion og læstadianisme

Roald Kristiansen

I Samisk religion og læstadianisme blir vi bedre kjent med begrepet samisk religion og tradisjon. Forfatteren gir et innblikk i den religiøse tradisjon som ble praktisert av samer før kristendommen, og tar opp hvordan kristendommen senere også er blitt en viktig del av den samiske religion. Boken gir en innføring i hva samisk religion er, og tar blant annet opp tema som samisk sjamanisme og ulike kilder til samisk religion. I bokens andre del gis en innsiktsfull beskrivelse av læstadianismen, om vekkelsens fremvekst og utvikling både åndelig og geografisk. Boken gir oss også en biografisk skildring av Lars Levi Læstadius, og her får vi kjennskap til bevegelsens tro og praksis, splittelser og ulike retninger.

Les merShow less
kr 205.00
Relaterte produkter
Ingen
Beskrivelse

Utgitt: 2005

Innbinding: Heftet

Sider: 96

Språk: Bokmål

ISBN: 9788245001556

Forlag: Fagbokforlaget

Les merShow less
Produktdetaljer
Sist vist
kr 205.00
Roald Kristiansen I Samisk religion og læstadianisme blir vi bedre kjent med begrepet samisk religion og tradisjon. Forfatteren gir et innblikk i den religiøse tradisjon som ble praktisert av samer før kristendommen,...
8 andre produkter i samme kategori:
kr 140.00
Roald E. Kristiansen Máilmmi oskkut lea goalmmát girji oskkuid fáddágirjeráiddus mat leat čállon nuoraidskuvladási várás.

Meny

Innstillinger